Klíma szerelés‎ > ‎

Klíma szerviz

Klíma szerviz és karbantartás A légkondicionáló berendezések hatékony és problémamentes működéséhez elengedhetetlen a klíma berendezések szervizelése, karbantartása. A megbízható és energiahatékony hűtéshez és fűtéshez a berendezésben található szűrők, hőcserélők, cseppvíztálca portalanítása, tisztítása, fertőtlenítése és szagtalanítása szezononként szükséges. A klíma szerviz során kollégáink ellenőrzik az elektromos csatlakozások állapotát, az esetleges gázszivárgást, kondenzvíz elvezető csövek állapotát és áteresztőképeségét. A klíma szerelés, javítás során berendezés vegyszeres és fizikai tisztítása, fertőtlenítése után az egyes funkciók átvizsgálása és a próbaüzem után a légkondícionáló berendezések üzembiztosan és biztonságosan használhatóak.

A klímaberendezések megfelelő működése esetén is mindenképpen szükséges bizonyos időközönként a klíma tisztítás, klíma fertőtlenítés (min. évente egyszer, de a használat gyakorisága és a környezet alapján akár gyakrabban is).

Működésük közben a klimatizáló berendezésben kondenzvíz csapódik le, aminek nagy része a kondenzvíz elvezető csövön lefolyik. A lamellák azonban nedvesen maradhatnak – főként a klíma kikapcsolása után, esetlegesen olcsóbb berendezések esetén – ami kórokozók elszaporodásához vezethet. A baktériumok és gombák számának növekedésével pedig a klíma ventilátora az őt körülvevő térbe juttatja azokat.
Klíma szennyeződés
  • A legionella baktérium - bár a vizekben gyakran előfordul és elfogyasztása általában nem okoz megbetegedést – a légkondicionáló berendezésekben elszaporodva apró cseppekben a levegőbe kerülve atipusos tüdőgyulladást okozhat. A kifejlődés, lappangás akár 2 hétig is tarthat. A korai tünetek nátha-szerűek és közéjük tartozik a láz, hidegrázás és a száraz köhögés is. A betegség előrehaladott stádiumaiban problémák jelentkezhetnek az emésztőrendszerben és az idegrendszerben is, amik hasmenéshez és rosszulléthez vezethetnek. A legionellosis ellen jelenleg nincs oltás és az antibiotikus prevenció kevéssé eredményes.
  • Enyhébb formája a pontiac láz, melyet a legionella baktérium enyhébb formája okot, tünetei (láz, köhögés, fej- és torokfájás, mellkasi fájdalom) általában 3-5 napon belül – akár gyógyszeres kezelés nélkül – elmúlnak.
  • A gombafertőzés is gyakori jelenség, melyet általában több gombafaj együttes jelenléte jellemez. Általában krónikus betegek, legyengült szervezetek esetén alsó légúti megbetegedést, tüdőgyulladást okozhat. Nem megfelelő kezelés esetén a fertőzés megtámadhatja a szívet, vesét, szemeket, esetenként agyhátyagyulladást is okozhat.

Tevékenységeink

  • légkondicionáló szerelés
  • klíma javítás
  • légkondi szerelés
  • légkondi javítás
  • klíma eladás
  • klíma forgalmazás

Fekete Zoltán

klímaszerelés
+36-20-965-5585
Fekete Zoltán QR névjegy (vCard)