Alaplap

Egyedi alaplap 10-es névleges méretű útváltóhoz Az egyedi alaplap a szelep csatornáival azonos számú furatot tartalmaz. Az alaplap szelepoldala köszörülve van, valamint a névleges méretnek és a készülékcsoportnak megfelelő csatlakozási furatképpel rendelkeznek.
Az alaplapra szerelhető hidraulika alkatrészek, hidraulikus elemek alaplaphoz kapcsolódó furatképét nemzetközileg rögzítették a DIN 24340 szabványban, a CETOP, ill. az ISO tipizálási ajánlásban. A továbbmenő vezetékek bekötésére szolgáló menetes csatlakozások az alaplap alsó vagy oldalsó oldalán helyezkednek el.

Elosztótömb

Elosztótömb

Csökken a csövezési ráfordítás és a helyszükséglet, ha elosztótömböket lehet használni, amelyekben helyet kapnak közös hozzá- és lefolyó vezetékek, valamint a hidraulika szelepek egymás közti összeköttetései.


Vezérlőtömb

A vezérlőtömb magában foglalja a vezérlés vezetékcsatornáit. Az elemeket az alaplapokkal megegyező módon erősítjük fel a tömbre.
Vezérlőtömb A vezérlőtömb az alábbi furatelemeket tartalmazhatja:
  • belső összekötő csatornák,
  • elemekhez alaplap-jellegű furatok,
  • patronos elemekhez készített fészkek,
  • tolattyúfurat mozgó elemekhez.
A vezérlőtömbök speciális alkalmazási esetre készülnek, és ennek megfelelően jelentős tervezési és gyártási ráfordítást – így költséget – igényelnek. Különlegesen tömör vezérlést kapunk, amellyel a szerelési ráfordítást (csavarzatok, csövek stb.) minimumra lehet csökkenteni. Előnyei különösen nagyobb névleges méreteknél (NA 40-től) válnak egyértelművé. Hibakeresésnél viszont a hidraulikus kapcsolási vázlat és a vezérlőtömb metszeteinek megléte ad egyértelmű segítséget.

Lánctömbös építési mód

Lánctömbös építési mód

A különlegesen kialakított lánctömbös alaplapok közvetlen összeépítésével, és az azokra felszerelt szelepekkel tetszés szerinti kapcsolású kompakt vezérlések készíthetők.
A lánctömbös alaplapokon keresztirányú csatornák haladnak át. Az egyes alaplapokat összecsavarozzák, s ezzel a csatornákat összekötik egymással. Választólapok közbeiktatásával a vezeték csatornáknak a szomszédos lánctömbös alaplapokkal való összeköttetéseit fenn lehet tartani, vagy meg lehet szakítani.

Rétegelt (függőleges) összeépítés

Rétegelt (függőleges) összeépítés A közlapos alaplapokra ugyanúgy felépíthető.
  1. 4/3 útváltó
  2. Vezérelt visszacsapó-szelep
  3. Fojtó-vissza-csapó szelep
  4. Nyomás-csökkentő szelep
  5. Alaplap

Tovább a Hidraulika kereskedelem oldalra